Kontakt:

Udruga privatnih poslodavaca u zdravstvu
Rugvička ulica br.1 10000 Zagreb
Tel: 01/6190 001; 6190 003
Fax: 01/6190 005

HNB tečajna lista

Dana
20.02.2019
Srednji
GBP
1
8,466901
USD
1
6,549754
EUR
1
7,405152
Pliva banner

Tražilica

Naš časopis:

Casopis
Časopis prošli
8
Interview
Home Novosti Informiranje članstva
Informiranje članstva
Srijeda, 09 Travanj 2008 13:00
Udruga Informira clanove u casopisu "Privatna praksa u zdravstvu", koji izdaje od svog osnutka, što znaci, sa tradicijom od preko 20 godina.
U našem casopisu Udruga informira svoje clanove o znacajnijim promjenama u zakonodavstvu i pravnoj regulativi HZZO-a i aktima koje donosi ministar zdravstva, ministar financija, ministar gospodarstva i drugi od interesa za privatnu praksu Hrvatske. Časopis dostavlja clanovima besplatno (svaki drugi mjesec).
U rubrici "Pitanja i odgovori" casopisa PPZ na popularan nacin, rjecnikom bliskom clanovima, Udruga prezentira odgovore na pitanja iz poreznog sustava, radnog prava, zdravstvenog prava i prava zdravstvenog osiguranja, te odgovore i na druga pitanja u svezi primjene našeg pozitivnog zakonodavstva.

11. Kontaktira Ministarstvo financija, Porezunu upravu, Središnji ured i njegove podrucne urede radi zaštite clanova u svezi razreza poreza i vodenja poslovnih knjiga.

12. Kontaktira Ministarstvo gospodarstva, Trzišnu inspekciju radi zaštite privatne prakse u postupku inspekcijske kontrole primjene cjenika i drugih obveza, narocito clanova koji obavljaju ljekarnicku djelatnost (asortiman robe koje moze prodavati, isticanje cijena, vodenje popisa roba, formiranje cijena za nove artikle, promjene cijena itd.).

13. Kontaktira Ministarstvo rada i socijalne skrbi i Inspekciju rada u svezi kontrole rada zaposlenika u ordinaciji privatne prakse po ugovoru o radu ili drugih osoba po ugovoru o djelu, glede primjene clanka 62. Zakona o državnoj inspekciji rada.

14. Kontaktira Hrvatski zavod za javno zdravstvo glede pomoci u izvršenju obveza zdravstvenog djelatnika privatne prakse u primjeni Zakona o evidencijama u oblasti zdravstva i Pravilnika o provedbi citiranog Zakona.

15. Organizira strucno usavršavanje zdravstvenih djelatnika privatne prakse - clanova Udruge vikendom, da bi mogli izvršiti svoju zakonsku obvezu, ali u dane prema njihovim mogucnostima. evidentirati ga u Knjizi promet